باغدار و کشاورز

حمایت از باغدار و کشاورز با تکنولوژی جدید

باغدار و کشاورز

حمایت از باغدار و کشاورز با تکنولوژی جدید

آبیاری قطره ای

تولید سبزی و میوه خشک درجه یک با خشک کن طلایی، همیشه طلایی با خشک کن های طلایی


بزودی لیست قطعات آبیاری قطره ای و تجهیزات پیشرفته این صنعت را معرفی میکنیم


با تمام پیشرفت هایی که در علم آبیاری حاصل شده است هنوز متوسط بازده آبیاری سطحی وسنتی دردنیا زیاد نیست این در حالی است که بالاترین مصرف آب دنیا در بخش کشاورزی می باشد به طوریکه در ایران حدود 94 درصد آب در این بخش مصرف می شود ، اگر حدود 10 در صد بازده آبیاری افزایش یابد با آب صرفه جوئی شده قادر خواهیم بود تمام آب مورد نیاز شرب و صنعت کشور را تامین کنیم . پذیرش روشهای جدید آبیاری از جمله راههای افزایش بازده آبیاری و کار آیی مصرف آب است.


خرد آبیاری یا آبیاری موضعی که ما آن را بنام آبیاری قطره ای می شناسیم و در آن آب فقط در اختیار گیاه قرار گرفته واز آبیاری بخشی از زمین که فاقدگیاه می باشد خودداری می گردد از جمله روشهایی است که در سالهای اخیر جایگاه ویژه ای در کشاورزی پیدا کرده است . به نظر می رسد این روشها بتوانند در آینده جوابگوی مسأله کم آبی در کشاورزی باشند.


آبیاری قطره ای عبات است از پخش آرام آب برسطح خاک و یا زیر سطح خاک به صورت قطرات مجزا، پیوسته و یا بصورت اسپری ریز با فشار کم از طریق گسیلنده هایی(خروجی ها یا قطره چکانها) که درطول خط انتقال آب قرار دارند. در این روش آب با فشاری بیشتر از یک اتمسفر از منبع تا محل مصرف انتقال می یابد. این روشها را آبیاری با حجم کم نیز نامیده اند. آب ممکن است از بالا ریخته شده و در سطح خاک پخش شود (مانند میکروجت ها) و یا آنکه مستقیما در سطح خاک ریخته شود


(مانند قطره چکانهای سطحی). در بعضی روشها نیز آب از زیر سطح خاک وارد منطقه ریشه ها می شود (روش قطره ای زیر سطحی 7 ). واژه های آبیاری موضعی ، خردآبیاری ، آبیاری میکرو و آبیاری قطره چکانی، همگی مترادف یکدیگر هستند. جریان آب می تواند به صورت پیوسته یا منقطع از درون خروجی خارج شود. در یک طبقه بندی ساده ، روشهای آبیاری بر حسب دبی خروجی به دو گروه: قطره ای که در آنها دبی خروجی کمتر از 10 لیتر در ساعت و میکروجت و حبابی که در آنها دبی قطره چکان بیش از 10 لیتر در ساعت تقسیم می شوند.


محدودیت حرکت آب در خاک و عدم توسعه ریشه ها : معمولا در این روش با توجه به اینکه
حجم محدودی از خاک خیس می شود رشد ریشه ها نیز در همان جا محدود می شود به همین
دلیل توصیه می شود طرح های آبیاری قطره ای در مورد درختان میوه همزمان با کاشت اولیه
آنها پیاده شود و حتی الامکان از تغییر سیستم آبیاری باغهای کهنه و درختان چندساله و مسن
به سیستم آبیاری قطره ای خودداری شود، زیرا درختانی که ریشه های آنها با روش آبیاری
سطحی شکل گرفته است در صورت آبیاری به روش قطره ای صدمه خواهند دید.


در آبیاری قطره ای مناسب بودن آب آبیاری ضرورتی غیر قابل اجتناب است تصفیه آب به کلیه

روشها و تمهیداتی گفته می شود که برای جلوگیری از انسداد قطره چکانها و لوله های آبیاری به کارگرفته می شود . در این قسمت دستگاههای تصفیه ای که بر اساس اصول فیزیکی کار می کنند تشریح می شود .

این وسایل عبارتند از :

حوضچه های ته نشینی
جدا کننده های گریز از مرکز یا سیکلون
نرده های آشغالگیر
صافیهای توری
صافیهای شنی
قدیمی ترین و ارزان ترین شکل تصفیه فیزیکی آب استفاده از حوضچه های ته نشینی است . تجربه نشان داده است که ذرات جامد معلق بزرگتر از 40 میکرون در طی حداکثر یک ساعت ماندگاری درحوضچه ها ته نشین می شوند و برای ته نشینی ذرات بزرگتر از 80 میکرون تنها یک ربع وقت کفایت میکند. بهترین حوضچه ته نشینی در مزرعه همان استخرهای ذخیره آب است. به طوری که آب ابتدا از رودخانه ، چشمه ، قنات و یا چاه وارد آن شده و سپس از قسمت سطحی یا کمی زیر سطح آب به داخل سیستم پمپاژ می شود . هنگامی که منبع آب چاه می باشد، در صورت امکان بهتر است آب مستقیما بدرون سیستم آبیاری پمپاژ شود در این حالت آلودگی فیزیکی آب خیلی کمتر خواهد بود .
جداکننده ها یا سیکلون ها بر اساس نیروی سانتریفوژکار می کنند . این دستگاهها قادرند بیش

از98 درصد ذرات شن و سیلت را جدا سازند . جداکننده ها قادرند تنها ذراتی را که وزن 

مخصوص آنها از آب بیشتر است از آن جدا سازند .


صافیها یکی از اتصالات ضروری کنترل مرکزی در سیستمهای آبیاری قطره ای می باشند . به

طور کلی دو نوع صافی شنی وتوری وجود دارد . صافی های شنی ، محتوی شن و ماسه 

شکسته وشسته شده است . زمانیکه آب از لایه های شن ، ماسه یا سنگهای شکسته عبور

می کند عمل تصفیه صورت می گیرد . اساسا این صافی ها در مواردی به کار می رود که آب

حاوی مقدار زیادی ذرات مواد آلی نظیر جلبک باشد.

در صافی توری آب از داخل توریهای مصنوعی که اندازه چشمه های آن استاندارد می باشد

عبورداده می شود . این توریها در داخل محفظه ای به شکل استوانه قرار می گیرند . در طی عملیات تصفیه با صافی های توری آب ابتدا وارد قسمت داخلی توری شده و سپس از جدار آن خارج می گردد لذا هرگونه ذرات قابل تصفیه در داخل استوانه توری باقی می ماند . زمان شستشوی صافی ها با استفاده از نصب و فشارسنج یکی قبل و دیگری بعد از صافی مشخص می شود اختلاف شدید فشار بین این فشارسنجها نشان دهنده گرفتگی صافی می باشد .


دانلود کامل مطلب، قبول ساخت صنایع تبدیلی با ارزان ترین قیمت و بالاترین بازده

 خشک کن طلایی، سبزی خشک،میوه خشک ، آجیل ، قارچ و . .




تماس مکاتبه ای با خشک کن طلائی

ka.armoun@gmail.com

به امید دیدار